Postbus 10400
8000 GK Zwolle

Regio Zwolle Incubator (RZI) heeft onlangs een lening gegeven aan het bedrijf Orthos TR uit Raalte. Orthos TR ontwikkelt methodes om slijtage van kraakbeen (osteoartritis) op te sporen en mensen en dieren met klachten te helpen. Kennispoort Regio Zwolle heeft Orthos TR geholpen met het aanvragen van de lening bij het RZI door samen met Orthos TR een goede business case te maken.

Theo Verrips en Marcel Karperien van Orthos TR willen osteoartritis gericht opsporen en behandelen met antilichamen van lama’s. Daarvoor waren ze op zoek naar financiering.

Apparatuur en studies
Met de lening is het voor Verrips en Karperien mogelijk om apparatuur te kopen waarmee het productieproces van antilichamen verbeterd kan worden. Ook kunnen ze met het geld ‘proof of concept studies’ uitvoeren. Een Proof of Concept (PoC) is een methode om met een werkend product te ontdekken of een bepaalde oplossing geschikt is voor een bepaald doel.

Gezelschapsdieren
De onderzoeks- en behandelmethoden die door Verrips en Karperien worden ontwikkeld, richten zich nu vooral op gezelschapsdieren. Osteoartritis van gezelschapsdieren lijkt veel op dat van de mens. Als de methoden van Orthos goed werken op dieren kan vrij snel en op kleine schaal worden gestart met de behandeling van mensen met osteoartritis.

Over osteoartritis
Osteoartritis is een vorm van artrose. Hierbij slijt het kraakbeen in een gewricht. Hierdoor kan pijn en stijfheid in het gewricht ontstaan. Meer dan 1,4 miljoen Nederlanders hebben osteoartritis. Wereldwijd hebben meer dan 120 miljoen mensen osteoartritis. Ook honden, paarden en katten kunnen osteoartritis krijgen.

Over Orthos TR
Orthos TR is gevestigd in Raalte in het multifunctioneel onderzoeks- én innovatiecentrum The Green East. Hier voeren ondernemers en studenten experimenteel onderzoek uit in onder andere hightech laboratoria en kweekkamers.

Over Regio Zwolle Incubator
Regio Zwolle Incubator verstrekt leningen aan ondernemers als investeerders of banken een project of idee nog niet of niet geheel willen financieren.

Over Kennispoort Regio Zwolle
Kennispoort Regio Zwolle helpt (startende) ondernemers in de regio Zwolle bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen.